![]() |
|
|
|
#1 |
|
|
arkadaşlar yüksek çözünürlüklü telefonlar daha yeni sayılabileceği için halen bazı 176x208 oyunlar onlar için bulunamıyor veya düşük çözünürlüklüler daha önce çıkabiliyor ve bu oyunları kendi ekranına uygun yapmak isteyenler şimdi vereceğim yöntemi uygula***** oyunları telefonlarında tam ekran oynayabilirler
sadece java oyunları için geçerlidir 1-)önce .jar dosyasını winRAR ile açın 2-)META-INF klasöründeki manifest.mf dosyasını notepad ile açın 3-)çıkan belgenin altına şu iki satırı ekleyin Nokia-MIDlet-Original-Display-Size: 176,208 Nokia-MIDlet-Target-Display-Size: 352,416 veya Nokia-MIDlet-Original-Display-Size: 176,208 Nokia-MIDlet-Target-Display-Size: 240,320 veya Nokia-MIDlet-Original-Display-Size: 240,320 Nokia-MIDlet-Target-Display-Size: 352,416 ÖRNEK MIDlet-Icon: icon.png MIDlet-1: NFS:MW by seth, /icon.png, AppMain MIDlet-Name: NFS:MW MIDlet-Vendor: P3N15*Laci MicroEdition-Configuration: CLDC-1.0 MIDlet-Version: 1.0 MicroEdition-Profile: MIDP-2.0 Manifest-Version: 1.0 MIDlet-Data-Size: 1024 Nokia-MIDlet-Original-Display-Size: 240,320 (oyunun orjinal çözünürlüğü) Nokia-MIDlet-Target-Display-Size: 352,416 (istenilen çözünürlük) 4-)şimdi bu değişikliği kaydedin ve oyunu kurun artık tam ekran oynayabileceksiniz resimli anlatım; 1)önce jar uzantılı dosyanın bulunduğu klasöre geliyoruz ![]() 2)sonra üzerinde sağ tıklayıp ''birlikte aç'' diyoruz ![]() 3)sonra çıkan program lirtesinden winrar'ı seçiyoruz (ve işlem boyunca açık tutuyoruz) ![]() 4)sonra açılan winrar ekranından META-INF klasörünü bulup giriyoruz ![]() 5)şimdi manifest.mf dosyasını herhangi bir klasöre sürüklüyoruz ![]() 6)şimdi dosyayı notepad ile farklı şekillerde açabiliriz ben bazılarını örnek olarak veriyorum ![]() 7A) dosya üzerine çift tıklıyoruz veya sağ tıkla***** aç diyoruz ![]() 8A) açılan ekrandan ''listeden programı seçmek'' seçeneğini işaretleyip tamam diyoruz ![]() 8A2) karşımıza gelen ekrandan not defterini seçiyoruz ![]() 7B) manifest mf üzerine sağ tıklayıp ''birlikte aç'' diyoruz ![]() 8B) yine karşımıza gelen ekrandan not defterini seçiyoruz ![]() 7C) dosya üzerinde sağ tıklıyoruz ve özellikler seçeneğine giriyoruz,buradan ''birlikte aç'' bölümünün karşısındaki ''değiştir'' seçeneğine giriyoruz ![]() 8C) yine karşımıza gelen ekrandan not defterini seçiyoruz ![]() 9) şimdi not defteri ile açılan dosyada yukarıda belirtildiği gibi gerekli veriyi yazıyoruz ![]()
S60 VİSTA TEMA ARŞİVİ | S60 TAKIM | SPORCU | FUTBOLCU TEMA ARŞİVİ |S60 Program Arşivim|S60 Oyun Arşivim|S60 Tema Arşivim| SymbianOS 9.1/9.2 Oyun Arşivim| SymbianOS 9.1/9.2 Program Arşivim|İphone Tema Arşivim| Forum Yöneticilerini Görüntüle
![]() ![]() ![]() ![]() Lütfen Konu Açmadan Önce Forumda Arama Yapınız.... 1 Hafta Yokum.. Tatile Çıkıyorum ;) |
|
|
|
| Black Angel Kullanıcısına bu mesajı için 4 üye teşekkür etti: |
Black Eagle (10-22-2007),
BURSABURGAZ (11-05-2008),
gümüs (03-26-2008),
KingNokia (10-27-2008)
|
|
|
#2 |
|
10) şimdi ''dosya'' ve ''kaydet'' diyerek yaptığımız değişikliği kaydediyoruz
![]() 11) winrar içindeki manifest.mf dosyasını siliyoruz ![]() 12) düzenlediğimiz manifest.mf dosyasını winrar ile açtığımız jar dosyası içindeki META-INF klasörüne sürüklüyoruz ![]() 13) çıkan ekranda sadece ''tamam'' seçeneğine tıklıyoruz ![]() 14) artık düzenlediğimiz manifest.mf dosyası jar dosyasının içinde winrar'dan çıkıp jar dosyasını telefonumuza gönderip kuruyoruz oyunumuz yeni çözünürlüğü ile kullanıma hazır ![]() Not:bu yöntem sadece yukarıdaki üç çözünürlük için geçerlidir,çözünürklük sadece büyütülebilir küçültülemez
S60 VİSTA TEMA ARŞİVİ | S60 TAKIM | SPORCU | FUTBOLCU TEMA ARŞİVİ |S60 Program Arşivim|S60 Oyun Arşivim|S60 Tema Arşivim| SymbianOS 9.1/9.2 Oyun Arşivim| SymbianOS 9.1/9.2 Program Arşivim|İphone Tema Arşivim| Forum Yöneticilerini Görüntüle
![]() ![]() ![]() ![]() Lütfen Konu Açmadan Önce Forumda Arama Yapınız.... 1 Hafta Yokum.. Tatile Çıkıyorum ;) |
|
|
|
|
| Black Angel Kullanıcısına bu mesajı için 3 üye teşekkür etti: |
|
|
#3 |
|
Telefonum : w200i
1 Mesajına 3 Kere Teşekkür Edildi İtibar Gücü: 78
![]() ![]() |
güzel anlatım ama küçültmesi yok mu ?
|
|
|
|
| knucles Kullanıcısına bu mesajı için 3 üye teşekkür etti: |
|
|
#4 |
|
Not:bu yöntem sadece yukarıdaki üç çözünürlük için geçerlidir,çözünürklük sadece büyütülebilir küçültülemez
Yazıyor Orada Tamamını Okusaydın Görürdün.
|
|
|
|
| Black Angel Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler: |
BURSABURGAZ (11-05-2008)
|
|
|
#5 |
|
Telefonum : s ericsson k790
Aldığı Teşekkür: 2 İtibar Gücü: 78
![]() ![]() |
bu yöntem sadece nokia içinmi oluyo banim s.e. k790 da olmadı prens of persia yi denedim ama olmadı
|
|
|
|
| mercan2317 Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler: |
BURSABURGAZ (11-05-2008)
|
|
|
#6 |
|
Dikkat Edersen Dönüştürdüğüm Oyun .jar yani Sony ler için sen dikkatli yap dediklerimi
|
|
|
|
| Black Angel Kullanıcısına bu mesajı için 2 üye teşekkür etti: |
Black Eagle (10-22-2007),
BURSABURGAZ (11-05-2008)
|
|
|
#7 |
|
Telefonum : s ericsson k790
Aldığı Teşekkür: 2 İtibar Gücü: 78
![]() ![]() |
ya ben denedim ama olmadı eyer bu oyunu yapıp yayınlarsan çok sevinirim
http://uploaded.to/?id=s65xtz |
|
|
|
| mercan2317 Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler: |
BURSABURGAZ (11-05-2008)
|
|
|
#8 |
|
link Kırık
|
|
|
|
| Black Angel Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler: |
BURSABURGAZ (11-05-2008)
|
|
|
#9 |
|
Telefonum : nokia 6120c
Aldığı Teşekkür: 2 İtibar Gücü: 74
![]() ![]() |
vallaha bravo ellerine saglık on nuumara olmus cok işimi gördü
|
|
|
|
| maverick_ozel Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler: |
BURSABURGAZ (11-05-2008)
|
|
|
#10 | |
|
Telefonum : nokia 6234
1 Mesajına 1 Kere Teşekkür Edildi İtibar Gücü: 70
![]() ![]() |
Alıntı:
Dostum iyi güzel de, ayni dedigin gibi yaptim ama halen minicik boyutta basliyor bu oyun. kafayi yicem bak simdi. baya caba gösterip yazip cizmissin, ama af edersin bi b... yaramadi. belliki hata bende. neyse, emegin icin sagol. |
|
|
|
|
| ugur82 Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler: |
BURSABURGAZ (11-05-2008)
|